Öppet brev till Eva Hellstrand Region Jämtland Härjedalen

Hoppas jag får ärliga svar på mina frågor och påståenden och inte med några politiska omskrivningar eller att det är någon annans ansvar. Kan du inte svara så låt bli. Inget svar kan man ju tyda hur man vill.

1.    Vad kostar inhyrda sjukvårdsbiträden, sköterskor och läkare jämfört med dem som har regionen som arbetsgivare och inte är inhyrda?

2.    Skulle det bli billigare eller dyrare att ge de icke inhyrda som arbetar åt regionen de rimliga villkor de ställer jämfört med inhyrda?

3.    Vad beror flykten av sjukvårdspersonalen på? Har du något som helst ansvar för detta?

4.    Är det din baktanke att på sikt privatisera sjukhuset med motiveringen att det inte längre fungerar p g a personalflykten eller dålig ekonomi? Beträffande ekonomin så framhåller nuvarande styre att det blivit betydligt bättre och vad beror detta på? Kan det möjligen vara så att statliga pengar finns i bakfickan? Bra ekonomi kan ju vara bra till avgångsvederlag och bonusar till politiker och hårt arbetande personal som på egen eller annans anledning varit tvungen att avgå.

5.    Bl a sjukvård och annan omsorg ska inte ske så som affärsverksamhet. Håller du med om det? Finns det änglar så är det de som arbetar inom vården. Patienterna är säkert tacksamma för den ömsinta vård de får och ger personalen mycket beröm men det går inte att leva av. Betänk att vem som helst kan bli sjuk, ung som gammal.

6.    Det behövs säkert hög utbildning och lång arbetslivserfarenhet inom det område du styr över. Vilken utbildning har du? Hur länge har du praktiskt arbetat inom sjukvården?

Åke Olander

Powered by Labrador CMS