Caroline brinner för Vemdalen och det märks i hennes sociala medier.
Caroline brinner för Vemdalen och det märks i hennes sociala medier.

Norrlandsförbundet prisar jämtlänningar

LÄNET (JT) Carolina Fredin, Vemdalen, och Clara Bodén, Rödön, har prisats av Norrlandsförbundet.

Det 70-årsfirande Norrlandsförbundet delar varje år ut hedersbelöningar i kategorierna Norrlandsbjörnen och Olof Högberg-plaketten.

Caroline Fredin från Vemdalen fick Norrlandsbjörnenför lovvärda insatser inom näringsliv och samhälle. Hon lyfter fram Vemdalen på olika sätt, bland annat genom webbplats, på instagram, olika facebook-gruppe med mera.

Hon är en
influerare för området, visar naturbilder, utflyktstips, recept, hur det är att bo här… Clara Bodén från Rödön fick Olof Högberg-plaketten för utmärkta kulturella insatser. Hon är filmskapare och producent, driver produktionsbolag. För Västerbotten fick sångerskan och låtskrivaren Annika Norlin också Olof Högberg-plaketten. Denna Umeåbo har dock bakgrund från Östersund.

Norrlandsförbundet är en ideell förening med syfte att sprida kunskap om norrländska förhållanden och främja Norrlands ekonomiska, kulturella och sociala utveckling. Fem län är medlemmar så det delas sammanlagt ut tio belöningar varje år. Pristagarna ses som framträdande ambassadörerför sina län. Det grundades 1952 av Ingeborg Hedberg och nu har det även instiftats ett pris till hennes minne.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS