Kan bli skyddsjakt på varg i sydöstra Härjedalen

HÄRJEDALEN (JT) Tåssåsens sameby har ansökt om att få skjuta vargar som befinner sig nära renhjordar i Prästskogsreviret, som delas mellan Jämtlands och Gävleborgs län.

Publicerad

Kammarrätten har inför vinterns licensjakt på varg avslagit denna i Prästskogsreviret och istället tillåtit i Skrottmyrreviret. Fem vargar har även fällts i Skrottmyren och rätten behandlar nu frågan om en sjätte får fällas. Nu kan det bli jakt ändå i Prästskogsreviret, närmare bestämt skyddsjakt på 5-6 vargar.

Det är Tåssåsens sameby som har ansökt om att få bedriva skyddsjakt eftersom vargar befinner sig nära renar på vinterbete. Under helgen spanades vargar in fem kilometer från renhjorden och det är cirka 900 renar i den grupp som är närmast dem.

Länsstyrelsen Jämtland handlägger nu ärendet och vilthandläggaren Emma Andersson säger att de behöver samla in underlag och kan inte säga hur lång tid det tar innan beslut.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS