Nu på söndag installeras Härjedalens nya kyrkoherde. Kennet Rova är sedan årsskiftet ny kyrkoherde i Härjedalens pastorat, men först nu blir han ordentligt välkomnad i Svegs kyrka.
Nu på söndag installeras Härjedalens nya kyrkoherde. Kennet Rova är sedan årsskiftet ny kyrkoherde i Härjedalens pastorat, men först nu blir han ordentligt välkomnad i Svegs kyrka.

Härjedalens nya kyrkoherde installeras på söndag

SVEG (JT) På söndag installeras Härjedalens nya kyrkoherde. Kennet Rova är sedan årsskiftet ny kyrkoherde i Härjedalens pastorat, men först nu blir han ordentligt välkomnad i Svegs kyrka.

Kennet Rova är 55 år och verksam som präst sedan 1997. Han är född i Norrbotten, men uppväxt i Skåne, och prästvigdes i Luleå stift. Till Jämtland kom han för tolv år sedan, då som präst i Strömsunds pastorat där familjen fortfarande har huset kvar, i väntan på att även hans fru flyttar till Härjedalen.

För två år sedan började Kennet att arbeta i Svenska kyrkan i Härjedalen som församlingspräst. Han har varit tillförordnad som kyrkoherde i pastoratet under några år och i år anställdes han som ordinarie på tjänsten.

- Det är ett stort förtroende och ett stort ansvar, detta att hålla ihop ett stort pastorat med de förutsättningar som glesbygden innebär med krympande resurser och långa avstånd. Men här finns många duktiga medarbetare och jag tycker att vi börjar få struktur på organisationen, säger han.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS