Länets störste samlare finns i Svenstavik - Jan Kårwik har det mesta

Välkomna in till den begagnade bilhandlarens vräkiga 1960-talsmiljö. Eller varför inte stanna till i Jörn-Erskurvan i Hoverberg och besöka Gunnar Perssons bilverkstad. Eller ta en fika på anrika Kafé Jägaren ett stenkast från I5:s grindar sedan du fixat håret hos frisörskan. Visserligen försvann både hennes salong, den hale bilhandlaren, verkstan och kaféet för åtskilliga år sedan – för att återuppstå hos Jan Kårwik i Svenstavik.

Publicerad

Visst finns det samlare. Och så finns det samlare av större mått. Fast med tusen kvadratmeter fyllda med prylar och fordon och miljöer som kan få vem som helst att gå i spinn kan man inte säga annat än att Jan Kårwik säkrar en ohotad pallplats i den sistnämnda kategorin.

Egentligen började det hela med en företagsnedläggning. Ja, alltså inte Jans, utan det företag som huserade i ett av de stora industrihusen i utkanten av Svenstavik. Och då…

-När huset blev till salu såg jag möjligheterna att förverkliga en dröm. För det här, det har funnits i mitt huvud i säkert 30 år eller mer, skrattar Jan när han visar runt bland leksaker, fantastiska snöfordon, radioapparater, neonskyltar, bilar, förpackningar och retromiljöer - för att nämna något. Kort sagt – hela den stora lokalen är inget annat än en makalös tidsresa, eller rättare sagt tidsbubblor. För varje sak representerar sådant som var väldigt vanligt för inte så länge sedan, men inte finns idag.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS