Länets störste samlare finns i Svenstavik - Jan Kårwik har det mesta

Välkomna in till den begagnade bilhandlarens vräkiga 1960-talsmiljö. Eller varför inte stanna till i Jörn-Erskurvan i Hoverberg och besöka Gunnar Perssons bilverkstad. Eller ta en fika på anrika Kafé Jägaren ett stenkast från I5:s grindar sedan du fixat håret hos frisörskan. Visserligen försvann både hennes salong, den hale bilhandlaren, verkstan och kaféet för åtskilliga år sedan – för att återuppstå hos Jan Kårwik i Svenstavik.

Publicerad

Visst finns det samlare. Och så finns det samlare av större mått. Fast med tusen kvadratmeter fyllda med prylar och fordon och miljöer som kan få vem som helst att gå i spinn kan man inte säga annat än att Jan Kårwik säkrar en ohotad pallplats i den sistnämnda kategorin.

Egentligen började det hela med en företagsnedläggning. Ja, alltså inte Jans, utan det företag som huserade i ett av de stora industrihusen i utkanten av Svenstavik. Och då…

-När huset blev till salu såg jag möjligheterna att förverkliga en dröm. För det här, det har funnits i mitt huvud i säkert 30 år eller mer, skrattar Jan när han visar runt bland leksaker, fantastiska snöfordon, radioapparater, neonskyltar, bilar, förpackningar och retromiljöer - för att nämna något. Kort sagt – hela den stora lokalen är inget annat än en makalös tidsresa, eller rättare sagt tidsbubblor. För varje sak representerar sådant som var väldigt vanligt för inte så länge sedan, men inte finns idag.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS