Gunilla Busk från Funäsdalen drog över gränsen. —Men kantarellerna är lite små ännu. Kanske det varit för torrt, kallt eller man kanske borde vänta en vecka.
Gunilla Busk från Funäsdalen drog över gränsen. —Men kantarellerna är lite små ännu. Kanske det varit för torrt, kallt eller man kanske borde vänta en vecka.

Kantareller drog svenskar till Norge när gränsen öppnade

FUNÄSDALEN/BREKKEN (JT) Visst blev det full fart över gränsen när Norge släppte karantänkravet för besökare till och från Härjedalen. Men det hela blev tvärtemot vad många anade då det var fler som åkte in i Norge än de som ville passa på att handla på svenska sidan.

Publicerad

Lugnt första dagen då gränsen öppnats

— Lite förvånande, men norska kantareller verkar vara mer populärt än tobak och sprit från Sverige. Åtminstone idag, sa en av de norska gränspoliserna.

Det var uppskattningsvis dubbla antalet bilar som åkte in i Norge jämfört med de som åkte in till Sverige under lördagen. Men att norska regeringen lättat på karantänbestämmelserna betyder inte att gränsen är obevakad. Alla fordon kollas även nu. Och en del får faktiskt vända.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS