Gunilla Busk från Funäsdalen drog över gränsen. —Men kantarellerna är lite små ännu. Kanske det varit för torrt, kallt eller man kanske borde vänta en vecka.

Kantareller drog svenskar till Norge när gränsen öppnade

FUNÄSDALEN/BREKKEN (JT) Visst blev det full fart över gränsen när Norge släppte karantänkravet för besökare till och från Härjedalen. Men det hela blev tvärtemot vad många anade då det var fler som åkte in i Norge än de som ville passa på att handla på svenska sidan.

Publicerad

Lugnt första dagen då gränsen öppnats

— Lite förvånande, men norska kantareller verkar vara mer populärt än tobak och sprit från Sverige. Åtminstone idag, sa en av de norska gränspoliserna.

Det var uppskattningsvis dubbla antalet bilar som åkte in i Norge jämfört med de som åkte in till Sverige under lördagen. Men att norska regeringen lättat på karantänbestämmelserna betyder inte att gränsen är obevakad. Alla fordon kollas även nu. Och en del får faktiskt vända.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS