Arne Rubensson är på besök i Östersund.

Efter Hardda Ku Hardda Geit: ny skiva av Arne Rubensson

LÄNET (JT) Ett par år efter bandets splittring har Arne Rubensson arbetat vidare i andra former. Nu är han aktuell med en ny skiva och nästa år drar konserterna igång.

Publicerad

Det var 1976 som bandet Hardda Ku Hardda Geit bildades med Arne Rubensson, HP Burman, Staffan Klensmeden, Greger Sundstedt och Kjell Olofsson bland medlemmarna. De spelade bland annat på många studentikosa fester i Uppsala och på Storsjöyran, samt gav ut flera skivor.

Bandet splittrades före pandemin och gav sig ut på en avskedsturné, men nu har Arne Rubensson inlett en ny musikerbana som visar sig involvera flera av de tidigare bandmedlemmarna. Sommaren 2022 börjar konserterna, åtminstone i Lit.

Nyligen har han även gett ut skivan “Mene Tekel Ufarsin”, ett namn hämtat från bibeln och där fungerar som ett varnande förebud om kommande fall. Den finns tillgänglig gratis för alla på Spotify. Arne Rubensson bor numera i Stockholm men JT träffade honom på länsbiblioteket under ett besök i Östersund.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS