Ostprovning på Härdalsyran
Ostprovning på Härdalsyran

Årets Härdalsyra en succé - lockade 10 000 besökare

HÄRJEDALEN JT Två år i rad ställdes Härdalsyran in på grund av coronapandemin, men även 2018 var ett besvärligt år för festivalen då den ställdes in på grund av skogbränderna i närheten. Årets yra blev som en revansch, välbesökt med många olika aktiviteter på hemmaplan.

Publicerad

Sedan 1993 firas i Lillhärdal årligen Härdalsyran med artistuppträdanden, hoppborgar och mat från lokala producenter. För lokala producenter som säljer sina varor på Härdalsyran var det en riktig försäljningsboom, berättar Ann Klensmeden, Åsbergets Gårdsmejeri. - Det gick bättre än förväntat! Det är nästan slut på ost. Många besökare, många som ville provsmaka och köpa ost, säger Ann.

Åsbergets Gårdsmejeri har haft ostförsäljning på yran många år i rad. Kerstin Olsson kommer till Lillhärdal från Gnesta. Det är en bit att åka, berättar Kerstin. Här säljer hon alla typer av godis. Kerstin berättar till JT att hon hade nästan permanent kö hela lördagen. - Jag är mycket nöjd med försäljningen, säger hon.

Färgglada hoppborgar som står mitt i Härdalsyran lockade många glada barn. Tidigare på dagen var det ett enorma godisregn på festen. - Det finns någonting för alla här, berättar festivalgeneral Gunnar Hedin. God mat, öl, barnaktiviteter, uppträdande artister.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS