Har Strömsunds kommun kompetens när det gäller upphandling?

Vi läsare är konfunderade angående Strömsunds kommuns agerande i det hemligstämplade avtalet med Zpyke.

Varför har man hemligstämplat ett avtal med en misslyckad entreprenör? Det är till stor del tjänstemännen i kommun med Richard Persson i spetsen som har gjort det stora misstaget att upphandla en tjänst av ett företag utan den minsta erfarenhet av det dem erbjuder, säljer till kunden. Generalfel att inte kontrollera tidigare referenser, det borde sitta i ryggmärgen idag, iaf, i Strömsunds kommun med alla tidigare debacel.  

Det är tråkigt att det för det mesta är ett landsbygds - glesbygdsproblem, lycksökare som inte har kompetens att utföra det uppdrag det har utlovat i och med att de erhållit anbud.

Man kan jämföra det med lurendrejeriet mot äldre människor, telefon - bank - internet bedrägerier att det är för det mesta gamla människor.

Glesbygdskommuner är också lätta offer - jämförbara med äldre människor, kan man säga. 

Strömsunds kommun har å andra sidan bristfällig kompetens vad gäller upphandling.

Hur har man det utbildningar, hur många söker tjänster med rätt kvalifikationer i Strömsunds kommun?

Rutiner som ska sitta i hjärnbarken "att kontrollera referenser, vid nya företag: att kontrollera företagarnas tidigare anställningar, vilka bolag, hur har de levererat? 

Det är för mig underligt, SKR har kurser och där är alla kommuner & regioner medlemmar, varför har man inte tagit del av den hjälp man får och betalar till?

Att en liten glesbygdskommun inte har anställda med kompetens är förståeligt, då kan man köpa upphandlingsprocessen, det blir billigare i längden om man saknar kunskap i en specifik fråga.

Det är en hund begraven och den borde ni kunna leverera till oss! Stig med familj

Powered by Labrador CMS