Moa är möbeltapetserare och har gesällbrev med belöningsmedalj för väl utfört arbete.
Moa är möbeltapetserare och har gesällbrev med belöningsmedalj för väl utfört arbete.

Moa satsar på möbler och kepsar vid Tegelplan

ÖSTERSUND (JT) Ett nytt företag, Kåre Brand, har slagit upp sina portar nära Ica Blå Center. Här tar Moa emot möbler som ska få ett nytt liv. En annan del av verksamheten, som gått oväntat bra, är kepsar tillverkade av återanvänt material.

Publicerad

För ett par veckor sedan startade Moa sin verksamhet i lokaler som tidigare ett hemtjänstföretag huserat i. Namnet Kåre Brand kommer efter hennes efternamn Kårebrand. Hon har varit tapetserare i cirka tio år och berättar att det inte har något med väggtapeter att göra utan handlar om att klä och stoppa möbler.

Vid sidan av arbetet på Ottossons Interiör och Tapetserarverkstad började hon tillverka kepsar av restprodukter och det var en verksamhet som gick oväntat bra och som gjorde att hon startade eget företag.

— Men det är främst tapetserare jag är och som är mitt kall i livet. Jag värnar om att man ska ta hand om sina möbler och att man ska gå ifrån slit- och slängsamhället. Att man ska investera i kvalitet, i det som håller och är värt att klä om.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS