Eva Stjernström, Mats Gärd, oppositionsråd (C), och Per Westermark är den trio som har jobbat i mer än tre år för att få en distriktssköterskemottagning till Hammerdal.
Eva Stjernström, Mats Gärd, oppositionsråd (C), och Per Westermark är den trio som har jobbat i mer än tre år för att få en distriktssköterskemottagning till Hammerdal. "Vi har jobbat så hårt för det här. Det är otroligt viktigt för hela bygden i Hammerdal", säger en märkbart rörd Mats Gärd om det glädjande beskedet.

Ny distriktssköterskemottagning i Hammerdal – Centern turnerar i Strömsund

HAMMERDAL (JT) Centerpartiet turnerar i Strömsunds kommun idag, fredag. Bland delegaterna på turnén finns Mats Gärd, oppositionsråd i Strömsunds kommun, Tom Silverklo, regionråd och ordförande för Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region JH, samt Per Åsling, riksdagsledamot.

Publicerad Senast uppdaterad

Redan vid frukosten avslöjades det att det med stor sannolikhet kommer att etableras en ny distriktssköterskemottagning i Hammerdal. På schemat står även bland annat diskussioner om vindkraft och bränslepriser. Kommun-, region- och riksdagspolitikerna ska bland annat besöka Tåsjö, Rossön och Backe.

Det var vid frukosten på Högt, Hett & Säkert, ett bed and breakfast i Gåxsjö där politikernas turné startade på fredagens morgon, som Tom Silverklo, regionråd (C) avslöjade att det med stor sannolikhet kommer att etableras en ny distriktssköterskemottagning i Hammerdal.

Minst en distriktssköterska kommer att vara fast anställd, och mottagningen kommer även att ha en digital läkarmottagning. På onsdag kommer miljö- och hälsovårdsnämnden att besluta i frågan, som kommer att få ett positivt utfall, tror Tom. Planen är att mottagningen ska vara igång under våren 2022.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS