Kicki och Micke Edoff från Nacka trivdes i Kullstabacken
Kicki och Micke Edoff från Nacka trivdes i Kullstabacken

Fullt upp i påsk i Kullstabacken

Det har varit full fart i Kullstabacken i Hammarstrand under påskhelgen, trots att inte vädret varit till sin fördel hela helgen. Många turister har ändå varit på plats för att i en lugn coronamiljö få åka skidor, åka kälke och snowboard.

Publicerad

Ett par från Nacka som tagit tillfället i akt och dragit till Hammarstrand för skidåkning i en lugn miljö, var Kicki och Micke Edoff.

Hur har påskhelgen varit så här långt?

-Jättebra, vi firar påsklov och kunde inte hitta en bättre plats att vara på. Vi har letat ett ställe där det är lite lugnare gärna öde med tanke på rådande coronan och då är det här perfekt jättelugnt ställe och trevliga människor berättar Kicki.

Hur är backen här då tycker ni?

-Ja just nu är det lite fruset här på förmiddagen, men senare på dagen är det bättre för vår del då det blir lite mer “smöråkning” i lagom fart.

Paret har hyrt en stuga i Bergvallen, mitt emot slalombacken över påsken och är här för första gången men inte för sista gången.

-Vi återkommer gärna hit när det är lite mer snö och vi vill gärna prova snowracer-backen också, den är ju inte öppen längre hörde vi.

Det fanns fler påsklovsfirare från Stockholm på plats i backen på påskaftonen, Ester som brukar vara i Hammarstrand med jämna mellanrum då hon har både morfar och moster här uppe, men hon har inte utnyttjat backen så ofta tidigare.

-Nej jag har inte åkt här så mycket men idag kände jag för det, tar en lite paus nu men det ska bli fler åk under dagen men jag hoppar över det sista åket för det ska man visst göra säger Ester med ett skratt innan hon spänner på sig skidorna för ett nytt åk.

Powered by Labrador CMS