Åre Kommun satsar på fler hjärtstartare

ÅRE (JT) I veckan beslutade kommunstyrelsen att investera i 27 hjärtstartare som ska placeras i olika delar av kommunens verksamheter. Pengarna till inköpet på 650 000 omfördelas från Barn- och utbildningsnämnden.

Publicerad

I höstas gav Kommunfullmäktige samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att se över hur hjärtstartare ska finnas i Åre kommuns verksamheter. Deras underlag var nu klart och ärendet togs upp på kommunstyrelsens möte i veckan. Riktlinjen för hjärtstartare antogs med 12 ja röster av 13. Samtidigt beslöts att finansiera investeringen med 650 000 kronor från Barn- och utbildningsnämndens investeringsram.

Gabrielle Nyberg (M), som röstade emot, föreslog att ärendet skulle återremitteras för att först göra en inventering av privata och föreningsägda hjärtstartare för det inte ska bli dubbelt på vissa ställen.

Kommunstyrelsen gick dock på lagda förslag från samhällsbyggnadsnämnden. Daniel Danielsson (C), kommunstyrelsens ordförande, har motiverat beslutet med att en återremittering skulle göra att det tar längre tid innan man kan börja rädda liv.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS