I fjol genomfördes för första gången ett gå-förbi-kafé uppför Hällberget, i år upprepas succén. På fredag och lördag har besökarna möjlighet att köpa god fika och kaffe serveras när de når toppen på berget.

Uppskattat Gå-förbi-kafé tillbaka igen

KAXÅS (JT) I fjol testade de kreativa krafterna bakom arrangemanget Hällrace ett nytt koncept, ett gå-förbi-kafé längs leden till Hälberget. Det var ett uppskattat inslag som lockade många att bestiga Hällberget. På fredag och lördag är Gå-förbi-kaféet tillbaka igen, nu också med en ”konstutställning” i fäboden Hällängsbuan.

Publicerad

Löpartävlingen Hällrace som normalt genomförs i maj har i år ställt om till skrivartävlingen Hällrace Handskrivet. Nu bjuder arrangörerna dessutom in till motionsaktiviteten - ett Gå-förbi-kafé, där besökarna få fylla sin picknickkorg med god fika och avnjut detta på toppen av berget med en milsvid utsikt.

Konceptet hade premiär förra året när besökare fick fylla en picknickkorg med godsaker ett par hundra meter innan Hällbergets topp för att avnjuta fikat med utsikt i toppklass.

—I år utvecklar vi med att också erbjuda lite matigare stutar på lokala råvaror och kokkaffe på toppen av berget, säger 20-åriga Julia Nilsson, som tidigare har drivit sommarkafé i Offerdal och som nu ska baka till helgens gå-förbi-kafé på Hällberget.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS