Stella i full gång med illustrerandet.
Stella i full gång med illustrerandet.

Stella sommarjobbar som sagoillustratör

OFFERDAL (JT) Även denna sommar pågår Hällrace för fullt, i år i form av Hällrace Handskrivet. Det är femte året som Hällrace hålls och nu är det sagornas tid.

Publicerad

Den här gången sommarjobbar Stella Sundin, 15 år, i Tångeråsen med att illustrera de texter som skrivits och valts ut.

–Det känns kul, jag gillar att måla så det är jättekul att jag får visa upp dem också.

Under sex sommarveckor tar historien om HällberGeten form. Uppe på toppstugan på Hällberget finns utrustning för att skriva i form av skrivmaskiner och fjäderpennor. Varje måndag förmiddag sammanträder en jury bestående av medlemmar i PRO för att utse ett vinnande kapitel.

Stella Sundin är 15 år och bor i Tångeråsen. Hon har fått i uppgift att illustrera det kapitel som vunnit veckans Hällrace Handskrivet. Hon har närmare ett dygn på sig och teckningen används till berättande film om kapitlet. Hennes målningar kommer också att ingå den bok som ska tryckas när sommarens projekt är avslutad. Veckans sagokapitel har precis anlänt när Jämtlands Tidning talar med henne.

–Jag har redan börjat illustrera den, jag jobbar i akvarell. Denna gång handlar det om att HällberGeten och Vita renen ska försöka stoppa ÅreGeten, som vill förstöra för HällbergGeten!

Stella har också ett annat sommarjobb, på Café Sve i Tångeråsen. Till hösten börjar hon i nian på Ängeskolan. Sedan vill hon gå estetprogammet på Wargentin i Östersund.

Powered by Labrador CMS