På Sportringen är det full fart för butiksägare Magnus Hjortliger och kollegorna. I dagarna har fyra medarbetare nyanställts till butiken.
På Sportringen är det full fart för butiksägare Magnus Hjortliger och kollegorna. I dagarna har fyra medarbetare nyanställts till butiken.

Hoppfullt hos handlarna i Storlien - återanställer och har fördubblat omsättningen

STORLIEN (JT) Utanför Storliens Fjellhandel står nu fler norska än svenska bilar parkerade. Till butikerna rekryteras ny personal, hyllor fylls snabbt upp för en sommar med norsk gränshandel och känslan hos butiksägarna är mer hoppfull än på länge.

Publicerad Senast uppdaterad

Sedan Norge den 3:e juni införde lättade reserestriktioner till Sverige för fullvaccinerade norrmän eller de som kan påvisa antikroppar, har tillströmningen från andra sidan gränsen till butikerna i Storlien ökat betydligt. Det är måndag förmiddag när Jämtlands Tidning besöker Storliens Fjellhandel och inne på Coop är det mer kunder än Henrik Weile, butikschef, är van vid en sån här dag under pandemin.

–Vi har märkt en klar skillnad sedan början på juni och det syns även på siffrorna. Norrmännen står för 97 procent av omsättningen, så när de varit borta har siffrorna varit väldigt låga. Men nu börjar de komma tillbaka och vi ser en procentuell fördubbling i omsättning, om inte mer, de senaste veckorna. Sen är det såklart långt under där vi ska ligga, säger Henrik Weile.

Under fjolåret tvingades butiken varsla halva personalstyrkan, men nu kan man för första gången sedan pandemin kom både åter- och nyanställa personal.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS