På Sportringen är det full fart för butiksägare Magnus Hjortliger och kollegorna. I dagarna har fyra medarbetare nyanställts till butiken.

Hoppfullt hos handlarna i Storlien - återanställer och har fördubblat omsättningen

STORLIEN (JT) Utanför Storliens Fjellhandel står nu fler norska än svenska bilar parkerade. Till butikerna rekryteras ny personal, hyllor fylls snabbt upp för en sommar med norsk gränshandel och känslan hos butiksägarna är mer hoppfull än på länge.

Publicerad Senast uppdaterad

Sedan Norge den 3:e juni införde lättade reserestriktioner till Sverige för fullvaccinerade norrmän eller de som kan påvisa antikroppar, har tillströmningen från andra sidan gränsen till butikerna i Storlien ökat betydligt. Det är måndag förmiddag när Jämtlands Tidning besöker Storliens Fjellhandel och inne på Coop är det mer kunder än Henrik Weile, butikschef, är van vid en sån här dag under pandemin.

–Vi har märkt en klar skillnad sedan början på juni och det syns även på siffrorna. Norrmännen står för 97 procent av omsättningen, så när de varit borta har siffrorna varit väldigt låga. Men nu börjar de komma tillbaka och vi ser en procentuell fördubbling i omsättning, om inte mer, de senaste veckorna. Sen är det såklart långt under där vi ska ligga, säger Henrik Weile.

Under fjolåret tvingades butiken varsla halva personalstyrkan, men nu kan man för första gången sedan pandemin kom både åter- och nyanställa personal.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS