Margareta Persson har klivit in i glassbranschen denna sommar, som delägare i Glass Å Parken. Några av de sommarjobbande ungdomarna heter Jesper Friberg, Malte Ejnebrand samt Gabriel Hjelm

Glassig upplevelse i Ytterån lär ungdomar service

YTTERÅN (JT) För andra året i rad har det varit glasskafé i Åparken. Elisabet Tillas har varit med sedan starten men har i år fått en ny glasspartner: Margareta Persson från Dvärsätt. –Vi stänger om ungefär en vecka efter en fantastisk sommar, säger Margareta.

Publicerad

Även de sommarjobbande ungdomarna är nöjda. Omkring 16 ungdomar sammanlagt har jobbat där under olika perioder i sommar. Den dag Jämtlands Tidning tittar förbi, jobbar bland annat Jesper Friberg, Malte Ejnebrand samt Gabriel Hjelm. De tar betalt, plockar disk och serverar glassar för fulla muggar.

Det är jättekul att glasskaféet kommit, det har verkligen lyft byn. Här fanns ju inte så mycket, i princip bara macken och det var svårt att hitta sommarjobb tidigare, säger trion.

Både Elisabet och Margareta Persson minns sina egna, första sommarjobb:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS