Glassen ser ut som vilken glass som helst men har bitar av sidfläsk i sig.
Glassen ser ut som vilken glass som helst men har bitar av sidfläsk i sig.

Glass med sidfläsk en oväntad fullträff - Renates grisglass svalkar i värmen

KROKOM (JT) Grädde, socker, äggula, vaniljstång, rökt sidfläsk. Renates Bageri & Restaurang i Krokom drar sig inte för att testa nya glass-smaker och denna verkar vara en oväntad fullträff!

Publicerad

2019 tog Renate Alstad över Café Magnetens lokaler och inrättade Renates Bageri & Restaurang. Hon fokuserar till stor del på egentillverkad glass - eller gelato, som det också heter. Nytt för sommarsäsongen är en glass med rökt sidfläsk och lönnsirap.

– Det är ju en rolig grej som vi tänkte att vi kunde prova. Det är många som tänker att det ska vara äckligt men de flesta som smakar tycker att det är jättegott, säger Renate.

Fläsket som används till glassen kommer från KG Rök och Chark och Renate berättar om hur de kom på idén med glassen.

– När man först börjar tänka på det låter det lite konstigt med sidfläsk i glassen men det passar faktiskt bra ihop. Vi började prata med KG Rök och Chark och tänkte att vi kunde prova med hans sidfläsk. Han har inte smakat glassen än men vi har lagt undan till honom, säger Renate.

Det är många som kommer till Renate bara för att smaka på fläskglassen och hon berättar om en familj som hörde av sig.

– De berättade att de behövde hämta ungarna och komma och köpa glass för det var för varmt ute för fläsk med löksås, säger Renate och skrattar.

Renate Alstad driver Renates Bageri & Restaurang i Krokom.
Renate Alstad driver Renates Bageri & Restaurang i Krokom.
Powered by Labrador CMS