Bjønnspåret Toraderklubb underhöll på invigningskonserten.

Mycket musik när Glamusiken firar 20-års jubileum

HALLEN (JT) Glámusikfestivalen i Hallen jubilerar i år, för tjugonde året samlas musiker från främst Norge och Sverige och deras familjer samt ortsbor och spelar och sjunger tillsammans under några dagar.

Publicerad

Festivalen smygstartade redan på onsdagen, men invigningskonserten skedde som vanligt i Hallens kyrka på torsdagskvällen. Det var fullsatt i kyrkan, och konferencieren Per Söderberg guidade besökarna med humor och finess genom programmet. Inledde gjorde Bjønnspåret Toraderklubb med en vals, där alla spelade dragspel eller durspel. I deras andra musiknummer för kvällen framförde de en medryckande melodi. 

Efter det uppmärksammade Glámusikalliansen Gunnel Lundholm, hon har gjort mycket för bygden genom åren, bland annat har hon arrangerat midsommarfirande sedan 1978, och anordnat en kväll med Lapp-Nils musik. 

Efter Bjønnspåret Toraderklubbs framträdande underhöll Namnlausa, alltså namnlösa, som betyder samma på både norska och svenska. Per berättade att de skulle ha en liten tävling under festivalen där besökarna fick komma på ett lämpligt namn till dem. Efter Namnlausa underhöll Agneta Bergström, musiklärare i Strömsund till vardags, och hennes tre barn Svea, Hanna och Johannes.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS