Per-Anders Persson har odlat jordgubbar i Gevåg i över sextio år och årets skörd ser ut att bli bra.

Per-Anders i Gevåg spår bra skörd för sina jordgubbar – första jämtgubbarna plockade

RAGUNDA (JT) Per-Anders Persson har odlat jordgubbar i över sextio år. Det har de senaste åren inte blivit en fullt lika stor skörd som han hoppats på men nu verkar det bli ett riktigt bra år. 2 juli kom de första plockarna.

Publicerad

Per-Anders bor i Gevåg, ungefär fyra kilometer från Hammarstrand. Där har han odlat jordgubbar sedan sextiotalet. Han har haft problem med jordgubbsskörden de senaste åren på grund av vintrarna men årets väder har varit jämnare och gjort att jordgubbarna haft tid på sig att mogna. Per-Anders berättar om hur det snart är dags för skörd.

– I morgon kommer det plockare vid åtta och efter det ska det säljas jordgubbslådor i Hammarstrand. På eftermiddagen kommer vi nog att öppna kaféet. Det finns inget som är så gott som helt färska jordgubbar, säger han.

I år kommer det främst vara ungdomar från bygden som kommer för att plocka jordgubbar men Per-Anders berättar om arbetskraften han haft under åren som kommit från hela världen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS