Nästa vecka arrangeras en löpartävling med målgång vid skidtunneln i Gällö. Området har hittills i sommar lockat många turister. “Det är jättemycket folk som är uppe i berget och vandrar och tittar på utsikten”, säger Jerry Ahrlin, sportchef för MidSweden 365.
Nästa vecka arrangeras en löpartävling med målgång vid skidtunneln i Gällö. Området har hittills i sommar lockat många turister. “Det är jättemycket folk som är uppe i berget och vandrar och tittar på utsikten”, säger Jerry Ahrlin, sportchef för MidSweden 365.

Lättade restriktioner – då sjuder det av aktivitet vid skidtunneln: "Betydligt roligare att jobba med det här nu"

GÄLLÖ (JT) Med lättade restriktioner växlar skidtunnelns ägarbolag upp. Nästa veckas löpartävling är bara en av många inplanerade evenemang.

Publicerad

– Det känns betydligt roligare att jobba med det här nu, säger Jerry Ahrlin, sportchef för MidSweden 365.

Det är andra året i rad som S:t Olavsterrängen arrangeras av MidSweden 365. Förra hösten blev loppet en succé med 79 deltagare.

Med lättade restriktioner sedan den 1 juli är det fritt fram att försöka slå det rekordet nu den 31 juli. Motionstävlingar får numera ha som mest 900 deltagare.

– Det lär vi knappast komma upp i. Men det känns riktigt skönt att slippa fundera lika mycket kring restriktionerna, säger Jerry Ahrlin, som har haft en tuff första tid som sportchef.

– Det har varit jäkligt bökigt. Vi har jobbat stenhårt med flera grejer, som sedan inte har gått att arrangera. Det blir slitsamt och frustrerande. Men nu ser det ljusare ut och vi har mycket roligt på gång.

S:t Olavsterrängen startar på nedersidan av järnvägen i Pilgrimstad med målgång vid skidtunneln i Gällö. En sträcka på 14 kilometer. För den som vill går det också att springa en kortare sträcka på 4 kilometer.

Vid skidtunneln pågår just nu febril aktivitet. I början av augusti är det invigning av den nybyggda höghöjdsbanan – en slags hinderbana som är uppspänd uppe i träden där du klättrar och balanserar.

För den som vill går det också att paddla kajak och vandra uppe i berget, där S:t Olavsledens nya sträckning går.

– Det är en stor skillnad på intresset för området redan nu. Det är jättemycket folk som är uppe i berget och vandrar och tittar på utsikten, säger Jerry Ahrlin.

MidSweden 365 AB har också skickat in en ansökan om att få bygga en tio meter lång brygga nere vid Revsundssjön, som ska vara tillgänglig för allmänheten.

“I dagsläget finns ingen tillgänglig brygga för allmänheten i närområdet. Denna brygga skulle vara av stor vikt för att långsiktigt säkra allmänhetens tillgång till strandområdet och erbjuda en fantastiskt plats för rekreation samtidigt som den skulle utgöra en viktig del av MidSweden 365:s verksamhet”, skriver bolaget i sin ansökan till länsstyrelsen i Jämtland.

SIMON GUNNHOLT

Bildtext:

Powered by Labrador CMS