Stefan Björkbacka, vaktmästare, säger att det inte är mycket som krävs för att fixa till simhallen i Gällö. “Det är inte alls så mycket som behöver göras som det påstås. Jag har bytt ut sex plattor nu och jag tror att det är 26 totalt som ska bytas. Det skulle jag kunna fixa själv om jag får jobbet”, säger han.
Stefan Björkbacka, vaktmästare, säger att det inte är mycket som krävs för att fixa till simhallen i Gällö. “Det är inte alls så mycket som behöver göras som det påstås. Jag har bytt ut sex plattor nu och jag tror att det är 26 totalt som ska bytas. Det skulle jag kunna fixa själv om jag får jobbet”, säger han.

Vaktmästaren om simhallen i Gällö: “Stämmer inte att den är i ett uselt skick”

Bräcke kommun vill lägga ner simhallarna i Bräcke och Gällö. Båda två har beskrivits vara i ett mycket dåligt skick. Men stämmer det?

Publicerad

– Inte när det gäller Gällö i alla fall. Det är inga stora grejer som behövs göras inne i simhallen, så jag förstår inte hur de har räknat, säger Stefan Björkbacka, vaktmästare.

Bräcke kommun tog tidigare i vinter fram ett förslag om att lägga ner två av kommunens tre simhallar. Förslaget var att behålla simhallen i Kälarne men att lägga ner simhallarna i Gällö och Bräcke.

“Att vi väljer att behålla den i Kälarne har att göra med att den bassängen inte är i ett lika stort behov av en renovering”, har kommunalrådet Jörgen Persson (S) sagt till Jämtlands Tidning.

Tjänstemännens beräkning är att det skulle kosta lite drygt 32 miljoner kronor att renovera samtliga badhus i kommunen.

Simhallen i Bräcke är i sämst skick med mögel, rost och kakelplattor som lossnar från väggarna.

Hur ser det då ut i Gällö? Inte alls så illa, säger vaktmästaren Stefan Björkbacka, som själv har gått runt och bytt ut några kakelplattor de senaste veckorna.

– Det är inte alls så mycket som behöver göras som det påstås. Jag har bytt ut sex plattor nu och jag tror att det är 26 totalt som ska bytas. Det skulle jag kunna fixa själv om jag får jobbet, säger han.

När Jämtlands Tidning hälsar på är det simundervisning för några av eleverna på skolan. Stefan Björkbacka visar runt i anläggningen.

– Det är väldigt mycket som är nytt. Vi har en ny reglerutrustning till exempel som vi köpte för 2,5 år sedan, som kontrollerar klorhalten och ph-värdet. Duscharna inne i simhallen är också rena och fina, säger han.

Största renoveringsbehovet har omklädningsrummen, speciellt pojkarnas.

– Det är bara att titta på väggarna. Det ser inte bra ut. Och så är det kakelplattor som lossnar. Men det här är grejer som skulle ha fixats redan 2013. Det har jag hittat papper på. Trots det har det inte hänt någonting, säger Stefan Björkbacka, som ställer sig frågande till om det är ekonomiskt försvarbart stänga simhallen.

– Jag förstår inte hur man har räknat riktigt. Sådant som har tagits upp som kostnader är bland annat omklädningsrummen och stuprören. Men det kan ju inte räknas till badet? Det är ju grejer som måste fixas ändå, säger han.

Om badhuset i Gällö stänger får eleverna antingen bussas till Kälarne eller till en grannkommun.

Under onsdagens sammanträde i kommunfullmäktige medgav politikerna att underlaget är bristfälligt, och man valde därför att återremittera ärendet om simhallarna.

– Det verkar som att man har blandat ihop badhus och bassäng när man har tittat på kostnaderna. Och självklart måste vi ha rätt siffror innan vi fattar beslut, säger Jörgen Persson (S), kommunalråd.

Powered by Labrador CMS