– Så länge han inte ställer till med oreda får han vara bland våra djur. Det är i mina ögon som vilket vilt som helst. Men barnfamiljerna i byn kan ju inte ha honom gående här. Det behövs ett beslut innan det händer något riktigt alvarligt, slår Stefan Dahlsten fast. Foto: Stefan Dahlsten

Orädd myskoxe oroar i Ljusnedal

HÄRJEDALEN (JT) Nu vandrar ännu en ensam myskoxtjur runt i bebodda trakter i länet. Sedan några veckor tillbaka har denne ungtjur varit närvarande i både norra Funäsdalen, uppe på Ramundberget, i trakten av Bruksvallarna och nu senast Ljusnedal.

Publicerad

Vi var där i går för att skrämma bort honom. Vi lyckades skrämma bort honom en 500 meter. Nu på morgonen var han åter på plats i Ljusnedal, men vi ska på nytt försöka få i väg honom under dagen, säger Martin Trostemo, viltsamordnare polisen Jämtland.

Stefan Dahlsten, köttbonde i Ljusnedal, är inte så road av den unga myskoxtjuren som nu befinner sig i området kring Ljusnedal.

– En eftersöksjägare försökte skrämma i väg honom med sin skrammelorkester, men det gick väl så där. Det är omöjligt att skrämma myskoxen, menar Stefan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS