Det gäller att stänga mikrofonen, något som moderatpolitikern glömde. Ett mycket nedlåtande uttalande om Marie Svenssons (V) vikt gick ut i hela det digitala fullmäktigemötet, något som skapade ett uppror bland ledamöterna.

Trakasserier på fullmäktigemöte i Krokom – kvinnlig gruppledare kallad tjock

KROKOM (JT) På kommunens fullmäktigemöte i onsdags blev det närmast ett kollektivt uppror. Detta eftersom en av deltagarna som lyssnade glömt stänga av sin mikrofon och uttalade sig nedlåtande om Vänsterpartiets gruppledare Marie Svenssons vikt. Detta skedde mitt under oppositionens anförande om Krokoms kommuns rambudget.

Publicerad Senast uppdaterad

Marie Svensson påbörjade sitt anförande direkt efter att socialdemokraterna hållit sitt. ”Måste hon vara så jävla tjock,” hördes det plötsligt mycket tydligt under hennes talartid. Det visade sig vara en moderat lokalpolitiker som stod för det uttalandet. Han sitter i Krokomsmoderaternas valberedning,

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Fullmäktigeledamoten och ordförande i Barn- och utbildningsnämnden Jannike Hillding, även hon moderat, reagerade skarpt och snabbt:

– Det är ett oacceptabelt och oförskämt beteende som inte hör hemma här, sa hon.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS