Det gäller att stänga mikrofonen, något som moderatpolitikern glömde. Ett mycket nedlåtande uttalande om Marie Svenssons (V) vikt gick ut i hela det digitala fullmäktigemötet, något som skapade ett uppror bland ledamöterna.
Det gäller att stänga mikrofonen, något som moderatpolitikern glömde. Ett mycket nedlåtande uttalande om Marie Svenssons (V) vikt gick ut i hela det digitala fullmäktigemötet, något som skapade ett uppror bland ledamöterna.

Trakasserier på fullmäktigemöte i Krokom – kvinnlig gruppledare kallad tjock

KROKOM (JT) På kommunens fullmäktigemöte i onsdags blev det närmast ett kollektivt uppror. Detta eftersom en av deltagarna som lyssnade glömt stänga av sin mikrofon och uttalade sig nedlåtande om Vänsterpartiets gruppledare Marie Svenssons vikt. Detta skedde mitt under oppositionens anförande om Krokoms kommuns rambudget.

Publicerad Senast uppdaterad

Marie Svensson påbörjade sitt anförande direkt efter att socialdemokraterna hållit sitt. ”Måste hon vara så jävla tjock,” hördes det plötsligt mycket tydligt under hennes talartid. Det visade sig vara en moderat lokalpolitiker som stod för det uttalandet. Han sitter i Krokomsmoderaternas valberedning,

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Fullmäktigeledamoten och ordförande i Barn- och utbildningsnämnden Jannike Hillding, även hon moderat, reagerade skarpt och snabbt:

– Det är ett oacceptabelt och oförskämt beteende som inte hör hemma här, sa hon.

Sedan avbröts mötet i fem minuter.

När det återupptogs, fanns inte längre moderatpolitikern med i lyssnarskaran.

–Det var djupt kränkande för mig att bli utsatt för detta. Jag blev faktiskt chockad när det inträffade och kom först av mig fullständigt, säger Marie Svensson till Jämtlands Tidning senare samma kväll.

Men efteråt framförde väldigt många ledamöter sina sympatier till den utsatta politikern:

Det kände oerhört bra att jag fick i princip hela kommunfullmäktiges stöd efteråt, och det oavsett partifärg. Min messenger fullständigt svämmade över!

Moderatpolitikern ringde mig förresten senare och bad om ursäkt, men jag förklarade att jag kräver allt en offentlig ursäkt av honom. När han undrade hur det skulle gå till, förklarade jag att det får han faktiskt själv ta och fundera ut. Och sedan får jag se om jag kan godta den!

Jämtlands Tidning kontaktade även moderatpolitikern efteråt. Han ville dock inte alls uttala sig om sitt utspel.

Powered by Labrador CMS