Ung Reporter

Oskar Ellmin på golf-övningsområde.

TV: Golf - lockar allt fler unga

ÖSTERSUND (JT) Golfintresset bland ungdomar ökar i Östersund, en sport som nu lockar både unga och gamla. Golf, som är både socialt och varierande, är en perfekt sommarsport för många.

Publicerad Senast uppdaterad

Ingmar Gyllenhammar är en av många unga som har börjat spela golf. Han testade sporten förra sommaren tillsammans med sin pappa och fastnade direkt. Sedan dess har han fortsatt spela regelbundet.

–Jag spelar oftast på Frösön men också på Norderöns golfklubb eftersom deras bana är väldigt fin, säger Ingmar. Han berättar också att flera av hans vänner har börjat spela, vilket visar att sporten har blivit mer populär bland ungdomar. 

–Innan jag började spela golf trodde jag att det mest var äldre, rika män som spelade, men det är faktiskt en blandning av människor här, berättar Ingmar. Han planerar att fortsätta spela golf, eftersom det är en sport som passar alla åldrar och kan spelas hela livet.

Oskar Ellmin, som har haft grönt kort i fyra år och har arbetat med att samla bollar på Östersund-Frösö golfklubbs driving range, delar sina erfarenheter.

–Jag och några kompisar pratade om att börja spela golf tillsammans. Tyvärr är det bara jag som fortfarande spelar, vilket är tråkigt, säger Oskar. Han började spela på Frösön eftersom det var närmast och han jobbade där, vilket gjorde det naturligt att spela där också. Enligt Oskar har Östersund-Frösö golfklubb den bästa banan.

Han har märkt att många fler spelar golf nu jämfört med när han började.

–Det är många fler barn som spelar. Golf är ett bra sätt att lära känna folk och få nya kompisar, säger Oskar. Han menar också att fördomarna om att golf bara är för rika människor inte stämmer och att sporten kan spelas av alla.

Powered by Labrador CMS