Överstelöjtnant Oscar Ljunggren talade på högtidsdagen under måndagens ceremoni som markering av att I 21 återskapades ett år tidigare.
Överstelöjtnant Oscar Ljunggren talade på högtidsdagen under måndagens ceremoni som markering av att I 21 återskapades ett år tidigare.

I 21 och Jämtlands Fältjägarkår firar 1-årsjubileum

ÖSTERSUND (JT) Under måndagen högtidlighölls ettårsdagen av regementet I 21:s återskapande och i samband med det är det även dags att fira Jämtlands Fältjägarkår.

Publicerad

Det var på Stortorget som överstelöjtnant Oscar Ljungberg markerade firandet av att regementet I 21 i Sollefteå skapades. I samband med det bildades även Jämtlands Fältjägarkår som ett detachement till regementet i Östersund, något som markeras i en särskild ceremoni.

Än så länge har kåren sin verksamhet på Frösön, men beslut och planer finns som bekant att etablera sig i Torråsen. Här ska utbildningen av värnpliktiga bedrivas, medan Fältjägargruppen, som från årsskiftet heter Jämtlandsgruppen, har hand om Hemvärnet och frivilligverksamheten.

-Vi grundutbildar värnpliktiga till infanteriet, en bataljon ska vi skapa inledningsvis, på några år, säger Martin Öhagen, kapten och kompanichef på Jämtlands Fältjägarkår.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS