Efter att ha hämtat ut sin personliga utrustning går de nyinryckta till gymnastiksalen för genomgång.
Efter att ha hämtat ut sin personliga utrustning går de nyinryckta till gymnastiksalen för genomgång.

Ny kull värnpliktiga på Frösön - nästa år blir det under Fältjägarkåren

FRÖSÖN (JT) I januari nästa år återuppstår I 21 i Sollefteå med Jämtlands Fältjägarkår som ett detachement i länet, därefter väntar en stegvis ökning av antalet soldater. Snart fattas även beslut om var i Östersunds kommun den militära verksamheten ska förläggas i framtiden.

Publicerad

Vid lunchtid måndagen 11 oktober väntade en syn med hög igenkänningsfaktor för dem som gjort värnplikt. Rader av unga som lämnar sina civila liv och för vilka en längre tids militär utbildning väntar hämtade ut sin utrustning på Fältjägargruppens serviceförråd. Därefter tågade de ned till gymnastiksalen för en genomgång.

De ungefär 50 nyinryckta möttes bland annat av gruppchefer som ryckt in tidigare. Här fanns även kapten Stefan Emanuelsson på plats, som kommer att vara deras ställföreträdande kompanichef.

-Det här är sista kullen värnpliktiga som Fältjägargruppen ansvarar för. Från och med nästa år i juni, då kommer inryckning till gruppchefer vid den nya Fältjägarkåren, detachementet som hör till regementet som återupprättas i Sollefteå, säger Stefan Emanuelsson och förklarar att Fältjägarkåren i fortsättningen kommer att ansvara för värnpliktsutbildningen i länet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS