Per Lundgren (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden samt Agneta Paulsson, verksamhetsledare på Frösö ridcenter vid den längre av de två ridleder som nu är breddade och i bättre skick samt säkrare genom att det gjorts tydligare vilka som får vistas där.

Nya ridleder invigda på Frösön

FRÖSÖN (JT) I anslutning till Frösö ridcenter har nu två ridleder gjorts i ordning, med högre säkerhet för ryttarna än tidigare. Nu slipper de trängas med cyklister och terrängfordon.

Publicerad Senast uppdaterad

Tidigare har eleverna vid ridskolan och andra ryttare fått dela ridvägar med cyklister och trafik av olika slag. Nu höjs säkerheten för dem genom att två ridleder gjorts i ordning, 7 kilometer och 800 meter långa.

De bygger på tidigare ridvägar men har breddats och försetts med bättre underlag samt blivit exklusivare genom att förutom ryttarekipagen endast tillåta gångtrafikanter och joggare.

Ingrid Mars som är näringslivsutvecklare på Östersunds kommun berättar att restaureringen av lederna är resultatet av ett projekt där EU-medel kommit in genom ett Leaderprogram och där även kommunen gått in med utvecklingsmedel.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS