Från den första september ägs Storhogna Fjällhotell av samma koncern som Frösö Park.
Från den första september ägs Storhogna Fjällhotell av samma koncern som Frösö Park.

Storhogna säljs till fastighetskoncern

STORHOGNA (JT) Ägarna av Frösö Park köper Storhogna Högfjällshotell. Den första september i år sker övertagandet.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi är otroligt glada över förvärvet av Storhogna, som med sitt strategiska läge mitt i fjällvärlden och vackra omgivningar passar väl in i vårt koncept, att skapa unika destinationer där plats för återhämtning, kontemplation och vila från vardagen finns, säger Jacob Dahlberg, vd Cibola Holding AB.

Företaget äger förutom Frösö Park även hotell Dalecarlia i Tällberg.

– Storhogna passar väl in i de expansionsplaner vi jobbar med när det gäller destinationshotell, understryker Jacob.

De nuvarande ägarna har drivit Storhogna under drygt tio år.

– Vi har efter moget övervägande kommit fram till att tiden är inne för en ny ägare att ta vid i Storhogna Högfjällshotells utveckling. Det har varit elva fantastiska år med återkommande gäster och engagerade medarbetare vid vår sida, säger Charlotte Mannerson, vd Storhogna Högfjällshotell

Vad ska du göra nu Charlotte?

– Jag ska ta det lite lugnt till att börja med och lägga mer tid på mina hotell i Stockholm. Med ålderns rätt, säger Charlotte och skrattar glatt.

Vad tror du om combon med Frösö Park?

– För att ta Storhogna till en ny nivå behövs nya ögon och Frösö Park är ett bara systerhotell de kommer att kunna ge varandra positiva synergieffekter för både personal och rent organisatoriskt, menar hon.

Vad har personalen sagt?

– Vår platschef Emma Lundin sa till mig här om veckan att det är tråkigt men att det ska bli spännande med en förändring. Min förhoppning är att det ska kännas bra för personalen, det är viktigt för mig, slår Charlotte fast.

Vad händer i sommar på Storhogna?

– I fredags öppnade vi det nya verksamhetsåret, så här tidigt har vi aldrig öppnat någon sommar under mina år på Storhogna, avrundar Charlotte Mannerson, vd Storhogna Högfjällshotell.

Powered by Labrador CMS