Ung Reporter

Citygården ligger på Litsvägen 10 i Östersund. Foto: Torbjörn Aronsson
Citygården ligger på Litsvägen 10 i Östersund. Foto: Torbjörn Aronsson

Nyöppnad fritidsgård i Östersund ska också bli digital

ÖSTERSUND (JT) Östersunds kommun har sammanlagt åtta fritidsgårdar, varav en är Citygården som är stans nyaste fritidsgård. Fyra av kommunens fritidsgårdar drivs av föreningar, och i detta fall så är det IFK Östersund som driver Citygården.

Publicerad

Måndagen den 18 oktober var det invigning, och hittills har responsen varit positiv ifrån både besökare samt fritidsledare. Citygården har tre fritidsledare, varav en är Olof ”Loffe” Johansson.

Vi har tidigare drivit fritidsgården på Parkskolan, men på grund av lokalbrist så har vi nu flyttat till Litsvägen 10. Detta är något som vi är mycket nöjda med, vi har bra med utrymme och även en utomhusgård som man kan hålla till på. Vi trivs helt enkelt väldigt mycket, trots att det inte gått så länga sedan vi öppnade, berättar Loffe.

Fritidsgården är en mötesplats för ungdomar från 13 år och uppåt. Citygården är öppen under eftermiddagar, kvällar och helger och under denna tid erbjuder dem olika aktiviteter, allt ifrån olika brädspel, tv-spel, pyssel och mycket mer.

Det viktiga för mig är att ungdomarna ska komma hit och kunna ha roligt, känna en gemenskap och värme från oss som är personal. Vi vill helt enkelt att dem ska trivas, vilket är något jag tror vi kommer kunna lösa. Vi har lyckats få en väldigt hemtrevlig miljö här i huset, så jag tror absolut på att detta kommer bli bra, säger Loffe.

Olof "Loffe" Johansson och Linda Karlsson tillsammans med glada barn på Citygården. Foto. Torbjörn Aronsson
Olof "Loffe" Johansson och Linda Karlsson tillsammans med glada barn på Citygården. Foto. Torbjörn Aronsson

Eftersom vi tidigare höll till på Parkskolan så har vi framför allt många besökande ifrån skolans mellanstadium men inom en framtid så tror jag att fler kommer hitta hit till oss på Citygården. Vi blir fler och fler med tiden, vilket jag och mina arbetskamrater Linda Karlsson och Jonathan Nilsson tycker är jättekul. Vi har fritidsgården öppen under eftermiddagarna, och då välkomnar vi barn i åldrarna 10–12 år. Sedan under kvällstid så har vi öppet för högstadieelever och ungdomar upp till 18å r, säger Loffe.

Trots att Citygården nyligen startat upp så har de nu börjat arbeta för att bli en digital fritidsgård vilket inte är så förekommande på dessa typer av mötesplatser. Det är inte något som är klart ännu, men planerna är att fritidsgården ska ha ett nätverk inom en månad.

Att bli en digital fritidsgård med nätverk är något vi är angelägna vid att få, och som vi ser fram emot. Något annat som vi också har sett fram emot men nu äntligen har är en grillplats här på gården. Att kunna umgås utomhus och ta nyttja av grillplatsen är något vi längtat efter. Så vi ser positivt på framtiden och utvecklingen för citygården, och redan nu under höstlovet kommer vi arrangera en lan och andra olika aktiviteter som vi hoppas att många vill komma till, säger Olof ”Loffe” Johansson, fritidsledare Citygården.

Powered by Labrador CMS