Friluftstaden eller industristaden?

L: Vi vill att Östersund skall vara Östersund och inte bli en kopia av industristäder i södra Sverige.

Liberalernas framtidsbild av Östersunds utveckling avviker från den bild som presenteras av s, m, sd, kd och c. Låt oss förklara varför. 

Vår bild av framtidens Östersund innefattar en god tillgång till stadsnära naturområden, och ett utvecklat kultur-, fritids- och föreningsliv. Därför är det logiskt att vi är positiva till planerna på kallbadhus och vill påskynda bygget av ett nytt Storsjöbad. Vi är även positiva till fortsatta skolrenoveringar och en utbyggd äldreomsorg.  

Samtidigt ifrågasätter vi målbilden om befolkningsökning till varje pris, och ett märkligt mål om att Östersund skall bli 75 000 invånare. Vi vill att Östersund skall vara Östersund och inte bli en kopia av industristäder i södra Sverige. Dessutom medföljer en rad spekulativa ekonomiska beslut som äventyrar elpriser och kommunens ekonomi. 

Vi menar därför att kommunen skall avbryta planerna med industriprojekten i Spikbodarna och istället fokusera på kommuners huvudsakliga uppgifter, att prioritera skola och omsorg. Därför kommer vi rösta nej när kommunfullmäktige tar ställning till de stora investeringarna för att möjliggöra så kallad elintensiv industri. 

Pär Löfstrand 

Agneta Blücher 

Johan Näslund 

Liberala ledamöter i Kommunfullmäktige 

Powered by Labrador CMS