Framtiden är här!!

Jag är en av de som vill bo i JLK ekoby. Jag är konstnär och bor i Östersund sen två år tillbaka då jag flyttade tillbaka från storstan efter att bott 40 år i Stockholm.

Publicerad

Det jag uppskattar i stan är närheten till allt, det är lätt att gå och cykla dit en ska. Naturen finns runt omkring. Jag bor i en dyr hyresrätt och följer vad som händer på hyresmarknaden för att hitta något som passa mig bättre, vilket inte är särskilt kul då byggandet följer samma mönster över allt. Därför blev jag förtjust när jag fick veta planerna på en ekoby i stan.  Jag anmälde mitt intresse då jag är övertygad om att det måste bli framtiden.  

Framtiden är här nu! Ekologiskt hållbart samhälle där vi bor, odlar och har kontakt med grannar är hälsa. Att bygga lokaler för kultur och konst redan från början i projektet är nödvändigt för att vi ska må bra, det har många förstått den senaste tiden när vi har fråntagits en så livsnödvändighet. Att det dessutom är ett forskningsprojekt måste vara en bonus för kommunen som säger sig värna om miljön. Dessutom blir inte byn en ö utan ska vara öppen för alla att ta del av i form av tex höstmarknad mm.

Jag kan inte förstå att man säger nej till platsen på grund av dålig luft. Jag bor i närheten har inte känt någon lukt och mina promenader går längs med vattnet flera gånger i veckan. Dessutom finns redan bebyggelse närmre än där ekobyn ska ligga.

Framtiden är här, vi behöver förändra hur vi lever, vara kreativa hitta nya sätt att umgås, hitta lösningar när det gäller miljötänk, hjälpa varandra från isolering då en sitter ensam i var sin lägenhet. Då kan en ekoby vara en början till ett nytt tänkande. Så snälla politiker låt inte tiden gå, titta närmare på detta fina projekt och ändra er.

Elin Ståhl

Konstnär

Powered by Labrador CMS