Ung Reporter

Ica Maxi tog hem segern.

Final i Storsjöbygdens Korpenliga

ÖSTERSUND (JT) Ligan avgjordes i söndags på Lövsta IP.

Publicerad

Lövsta IP var full av spänning trots höstvädrets sämre förhållanden på söndagen den 6:e oktober då det var dags för final i Storsjöbygdens Korpenliga. Finalen stod mellan BK Skarven och Ica Maxi. Trots den hala fotbollsplanen, märktes det redan från början att ingen av spelarna tänkte hålla tillbaka. Varje insats var laddad med segerhunger, vilket bidrog till väldigt händelserika femtio minuter. 

Matchen var fylld med goda prestationer från båda lagen.

BK Skarven satte ett snyggt första mål och tog därmed ledningen i matchen. Fortsättningen av matchen var oerhört jämn. Efter några straffar, hörnor och inkast, satte Ica Maxi de sista målen vilket avgjorde matchen och resulterade i att de vann med 4–3. Det var en minst sagt händelserik fotbollskväll och båda lagen gjorde en fantastisk insats.

Efter att Ica Maxi legat efter en större del av matchen, lyckades de vända på slutet. 

– Vi låg under hur länge som helst, men vände med bara 30 sekunder kvar. Det var skönt att besegra dem, säger Olle Karlsson, en spelare från vinnarlaget. 

– Men BK Skarven gjorde också en bra match. Fortsätter han. 

Storsjöbygdens Korpenliga har funnits länge. Det är en fotbollsliga där nästan vem som helst kan spela. Många av lagen har bildats genom kompisgäng, men även genom personer som jobbar på samma företag som går ihop och bildar ett lag.

Korpen erbjuder olika sporter. Det är en möjlighet för män och kvinnor i olika åldrar att hitta gemenskap, ha kul med vänner, kollegor och ett sätt lära känna nya personer.

Powered by Labrador CMS