Det syns att tjejlaget är ett bra kompisgäng. Här är Nora och Linn Lenell samt Daniella och Agnes Dumky som berättar att en tant betalade extra på Tossön då hon hörde att de var ett tjejlag.
Det syns att tjejlaget är ett bra kompisgäng. Här är Nora och Linn Lenell samt Daniella och Agnes Dumky som berättar att en tant betalade extra på Tossön då hon hörde att de var ett tjejlag.

Flicklaget i fotboll fixade egna pengar till nya kläder

MÖRSIL (JT) Järpens IF flicklag i fotboll har jobbat ihop 18000 kronor till bland annat nya kläder till alla spelare. Aktiva och kreativa tjejer med hjälpsamma föräldrar och tränare står bakom denna rejäla summa. Samt försäljningen av gran på rot som i år såldes med alla pengar direkt till laget.

Publicerad

När JT hälsar på i Mörsil idrottshall är det sista träningen för året. Så mycket rent fotbollsspel finns inte på schemat för kvällen utan mer lek och skoj. Självklart finns boll med i många av lektävlingarna. Kvällen börjar med lugn samling men sedan blir det full fart hela kvällen. Entusiasmen och kamratskapen går inte att ta miste på. Jessica Durkén är en av de fyra som tränar tjejerna födda -08 till -11, hon berättar för JT om pengarna som samlats in.

– Det är 40 granar som sålts för 150 kronor styck, sedan är det faktiskt någon som skickat bidrag utan att ha tagit en gran. Det är verkligen positiv utdelning! Sedan har vi haft en parallell insamling, kransförsäljning på Tossö julmarknad. Totalt har vi fått in 18000 kronor. Helt fantastiskt!

Pengarna är nu öronmärkta för tjejlaget och inköpen är planerade.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS