Ung Reporter

Precious Simanka gillar fotboll, både att spela själv och att lära ut till barn.
Precious Simanka gillar fotboll, både att spela själv och att lära ut till barn.

Precious startade egen fotbollsskola i Östersund

ÖSTERSUND (JT) I våras bestämde sig Precious Simanka för att via kommunen starta ett eget sommarföretag, nämligen en fotbollsskola. Intresset för fotboll bland barn och ungdomar är stort i Östersund, så fotbollsskolor brukar därmed vara något som är populärt.

Publicerad

Under tre veckor i somras arrangerade 17-åriga Precious en egen fotbollsskola, för barn mellan 5–9 år. Det var populärt och nu blir det fler.

Precious har själv ett väldigt stort intresse för fotboll, hon har spelat sedan hon var sex år gammal. Efter att ha samlat på sig erfarenheter genom att ha jobbat för andra fotbollsskolor, så kändes tanken av att själv starta en fotbollsskola som företag självklart.

Eftersom jag vet hur kul jag tyckte det var med fotboll när jag var liten, så tänkte jag att det var ett bra tillfälle för mig att starta upp detta. Något som jag själv kommer gilla att göra men något som andra också kommer att uppskatta, säger Precious.

Det var en del jobb i början för att nå ut till folk. Jag startade Facebooksidan Sport Camp Östersund, som jag spred i olika grupper. Sedan var jag även ute och delade ut informationsblad om fotbollsskolan. Så först gick det ganska trögt, men till slut började anmälningarna rulla in!

Från Precious fotbollsskola i somras.
Från Precious fotbollsskola i somras.

Hon fortsätter:

I somras tränade vi på Lugnviks fotbollsplan, och jag skulle säga att det gick bättre än vad jag hade tänkt mig. Det var många barn som kom och det verkade uppskattas av både de yngre och deras föräldrar, vilket var mycket kul. Som avgift i somras hade jag 200 kronor per barn, och sedan syskonrabatt för att så många som möjligt skulle få chansen att vara med. Detta var inte något som jag tjänade jättestora pengar på, eftersom det blev en del utgifter. Dessutom hade jag en vän som var med och hjälpte till som jag även gav betalt till. Men jag såg det även som ett provtillfälle för mig eftersom det var första gången jag gjorde detta, berättar Precious.

Så efter några lyckade fotbollsveckor i somras så kommer Precious att fortsätta arrangera Sportcamp Östersund.

Under höstlovet kommer jag ha ännu en vecka med fotbollsskolan. Det kommer fungera som tidigare men denna gång kommer vi hålla till inomhus. Jag har en del barn ifrån tidigare fotbollsveckor som visat intresse, förhoppningsvis blir det ännu fler som vill komma och träna. Jag ser fram emot detta och förhoppningsvis kommer det bli en lika rolig vecka som tidigare, säger Precious Simanka.

Powered by Labrador CMS