Elin Mehlhorn, platschef på Svensk Fjällröding AB
Elin Mehlhorn, platschef på Svensk Fjällröding AB

Företag mot nedläggning av Landöns förskola

LANDÖN (JT) Tre centrala företag i trakterna Nolasjön, Landön och Offerdal går nu samman och protesterar mot en eventuell nedläggning av Landöns förskola. Det är Minera Skiffer, Svensk Fjällröding AB samt Naturidéer i Sverige AB.

De menar att det vore försvårande och förödande med en nedläggning då de tre företagen inom en snar framtid ser stora nyrekryteringar och investerings- och utvecklingsmöjligheter. Minera Skiffer kommer inom fem år att ha 14 personer som går i ålderspension från fabriken i Finnsäter. Svensk Fjällröding planerar för nya anställningar på 4-6 personer och investeringar på uppemot 15 miljoner kronor. Naturidéer i Sverige AB är ett nystartat företag som planerar att ha minst fyra anställda i Fiskviken till år 2030. De gör äventyrslekplatser, trädkojor, skogs- och högrepsbanor, med mera

Elin Mehlhorn, platschef på Svensk Fjällröding AB, ger en kommentar till Jämtlands Tidning:
–På Svensk Fjällröding har jag fyra anställda som blir drabbade av en eventuell nedläggning av förskolan och fritidsverksamhet. Just nu så har mina anställda fyra barn som berörs, snart blir det fem barn då en av mina anställda ska få barn inom två veckor.
–Då Krokoms kommun endast väljer att skriva att föräldrar ska skjutsa sina barn till Tulleråsen 14 km från Landön blir det väldigt konstigt, de som måste åka till Änge får ännu mer bilkörande. Mina anställda som ska skjutsa sina barn till Änge fritids kommer få köra 42 km på morgonen och sedan hämta på eftermiddagen samma sträcka. Totalt cirka 8,5 mil varje vardag. Nu kör de endast max fem kilometer för att lämna sina barn på morgonen.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS