Strömsunds församlingshem har sålts – efterlyser idéer som stöttar Strömsund

STRÖMSUND (JT) Strömsunds församlingshem har köpts av en privatperson som planerar att hyra ut det till någon sorts kommersiell verksamhet som ska vara till gagn för Strömsund och dess invånare.

Publicerad

Församlingshemmet i Strömsund såldes i våras till Strömsundsbon Markus Svanström. Priset var 3 miljoner kronor och Markus fick tillträde 1 juni. Husets fyra hyreslägenheter är i dagsläget fyllda och där kommer ingen förändring att ske. Planerna handlar snarare om resten av fastigheten och den stora samlingssalen, men Markus kan inte avslöja alltför många detaljer riktigt än.

– Jag vill att det blir något som är bra för Strömsund, det var därför jag köpte det. Det ska gynna Strömsund och folket som bor här, menar Markus och tillägger:

– Det är ju en fin kåk, ett Strömsundsmärke som väl alla kan relatera till mer eller mindre.

Markus menar att det finns många idéer men att tillstånd, banksamtal och annan byråkrati måste bli färdigt först. Klart är i alla fall att han inte ska driva någon verksamhet själv, utan kommer att hyra ut. Under augusti månad kommer det att bedrivas bland annat yoga i samlingssalen, men vad som händer efter det är alltså inte klart ännu. Närmast ska värmecentralen i husets källare, som förser pastorsexpeditionen och kyrkan med el, separeras och kopplas om.

– Så det kommer grävas och bökas lite där under hösten, berättar Markus. Han fortsätter:

– Det är jättemånga som har visat intresse, men i augusti kommer det inte hända så jättemycket på grund av semestertider. Det blir mer rätsida på det under hösten.

Han berättar att det varit en blandad kompott på de idéer som strömmat in. Några har velat hyra gratis och några har haft orimliga idéer som Markus bedömer kanske inte skulle hålla mer än ett halvår. Bland de som har hört av sig finns ett callcenter som ville förlägga sin verksamhet i Strömsund. Markus är öppen för förslag, men han vet vad han prioriterar.

– Jag vill i alla fall ha något som är långsiktigt, det är det viktigaste för mig. Jag tar hellre mindre pengar för något som blir bra för Strömsund i det långa loppet och ger arbetstillfällen. Om det är någon som har någon bra idé får de gärna höra av sig till mig.

Powered by Labrador CMS