Företagare oroliga över Postnords varannandagsutdelning - sju av tio kan se stora negativa konsekvenser

BRÄCKE (JT) PostNords planer på så kallad varannandagsutdelning kan komma att få konsekvenser för företagare i länet. Många företag behöver kunna vara säkra på att breven de skickar kommer fram i tid och det kan bli svårt att garantera när posten är tänkt att bara delas ut varannan dag.

Publicerad Senast uppdaterad

Joakim Sjöstedt, regionchef Företagarna Jämtland, Härjedalen och Västernorrland säger att PostNords planer på att införa varannandagsutdelning under 2022 kan komma att allvarligt påverka hur småföretagare kan göra sina affärer.

– Det vi kunde bevittna i rapporten vi släppte är att osäkerheten kring när paketförsändelser eller post kommer fram är stor. Hos företagen ser sju av tio stora negativa konsekvenser av osäkerheten, säger Joakim Sjöstedt.

Marknaden för brevförsändelser domineras av PostNord och anledningen till varför planen är att övergå till varannandagsutdelning är att färre brev faktiskt skickas fysiskt men brevbäraren kör ändå samma rutter. Bland annat menar PostNord att det inte är hållbart att köra rutterna även när det inte finns post att dela ut och att de ser att mer och mer post sänds digitalt. Det är Företagarnas förmodan att varannandagsutdelningen kommer påverka företagare som aktivt behöver skicka brevförsändelser med exempelvis pappersfakturor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS