Föräldrar i Tulleråsen är oroliga

Att säga att situationen är kaotisk är nästan en underdrift.

Som föräldrar till barn vid Tulleråsens förskola följer vi med stor oro turerna kring nedläggningen av Landöns förskola. En nedläggning som inte bara påverkar barn och vårdnadshavare i Landön utan även oss med barn i Tulleråsen. De senaste månaderna har varit en märklig upplevelse i otydlig och undermålig kommunikation.

Ena stunden har beslut och information presenterats i media innan personal vetat något. Andra stunden utlovas platser i Tulleråsen för barnen i Landön, trots att förskolan bara veckor innan ansetts vara full. Eller som denna vecka, när det plötsligt står på kommunens hemsida att Tulleråsens förskola har två avdelningar trots att vi oss veterligen bara har en?!

Och så i tillägg till detta, den rektorskris som media rapporterat om. Under de senaste månaderna har vi fått nya rektorsbesked inte mindre än tre gånger. En efter en slutar de eller blir sjukskrivna, föga förvånande.

Lika oroliga för barnens situation är vi för den personal som arbetar inom de berörda verksamheterna. 

Ingen kan svara på de frågor som uppstår och i den allmänna osäkerhet som kommer ur det börjar givetvis rykten att florera, eftersom ingen riktigt vet någonting. Förvirringen är total. 

Att säga att situationen är kaotisk är nästan en underdrift. 

Vi står inför en situation som vi har svårt att acceptera – att se vår trygga och framgångsrika förskola plötsligt skaka i grunden. Tulleråsens förskola är inte vilken förskola som helst. Här finns en magi som har skapats av underbar, engagerad personal och den familjära miljön som gör att varje barn får den uppmärksamhet och omsorg de behöver för att utvecklas och trivas. Det handlar inte om att vi inte vill välkomna nya barn utan om att det måste finnas en långsiktighet i denna typ av verksamhet och framförallt, att barnens bästa går först.

Det beslut som barn- och utbildningsnämnden fattat är ett beslut som går strikt emot Barnkonventionen, som säger att barnets bästa alltid ska vara i främsta rummet i alla beslut som rör barn.

1 oktober säger ni att ni ska sjösätta detta. Vi säger stopp. Lyssna på oss föräldrar. Sluta upp med att inte sätta barnens trygghet och framtid i första rummet. Vi kräver att vi får vara med i dialog och involvering för det viktigaste i våra liv: våra barn. 

Denise Andersson

Hampus Olofsson

Paulina Bengtsson

Rickard Bengtsson

Dan Smith

Emma Sölvsjö 

Jan Eriksson

Christer Staaf 

Kristin Olofsson

Karin Häggkvist

Eilert Andersson 

Ingrid Sandström

Martin Olofsson

Johanna Nord 

Billy Nord

Anna Olofsson Frestadius

Johan Olofsson

Maja Mörtell

Jesper Jönsson

Tova Myrland Dahlmark

Marcus Prestberg

Sara Larsson

Fredrik Högberg

Angelica Eriksson

Henrik Svahn 

Powered by Labrador CMS