Mats Emil fick ett muntligt erbjudande att köpa mark av Krokoms kommun. Han visar kartan han säger att han fick av delegationen som kom, där de markerade med rött är de två tomter han skulle få välja mellan.
Mats Emil fick ett muntligt erbjudande att köpa mark av Krokoms kommun. Han visar kartan han säger att han fick av delegationen som kom, där de markerade med rött är de två tomter han skulle få välja mellan.

Sa nej till att köpa kommunens mark – då höjdes vitet till 100 000 kronor

FÖLLINGE (JT) Mats Emil Fjells turer med Krokoms kommun fortsätter. Det vite på 10 000 kronor som Bygg- och miljönämnden tidigare utdömt, höjdes nyss utan förvarning till sammanlagt 100 000 kronor. Mats Emil hade då strax innan höjningen tackat nej till kommunens muntliga erbjudande om att få köpa mark.

Publicerad

Mats Emil Fjell bor på en lantbruksfastighet utanför detaljplanerat område i Föllinge, dock strax utanför samhället. Det är också här han har sin näringsverksamhet med köp och sälj och metallåtervinning. Hans verksamhet har skapat vissa problem i samarbetet med kommunen, ända sedan 1994. Det handlar om hans städning av gården och såväl polis, Länsstyrelsen som Mark- och miljödomstolen har varit inblandade. De senare avslog Bygg- och miljönämndens överklagan.

Den vinterdag som Jämtlands Tidning kommer förbi, råkar han just ha fått ett nytt föreläggande. Vitet är höjt till sammanlagt 100 000 kronor om inte ett antal uttjänta fordon samt bildelar bortforslas. Det är 50 000 kronor för fordonen och 50 000 kronor för bildelarna. De ska vara borta före 31 maj 2022.

Mats Emil skakar på huvudet och frågar:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS