Vinnarna i dam respektive herrklassen: Laila Kveli och Ole Jörgen Bruvoll.

Flyktingloppet 70 år – skänkte del av startavgiften till Ukraina

GÄDDEDE (JT) Jubilerande Flyktingloppet från Nordli till Gäddede blev en stor framgång för norska Lierne. Här fanns segrarna bland herrar och damer samt tvåan i herrklassen. Delar av startavgiften skänktes till Ukraina.

Publicerad Senast uppdaterad

I herrklassen segrade Ole Jörgen Bruvoll med Anton Michelsen Elvseth på andra plats. Damtävlingen vanns av Laila Kveli som tävlade i Damer 35. Samtliga med rötter i Lierne kommun. Men publiken i Gäddede är van vid att det blir norska segrare!

Flyktingloppets devis ”I flyktings spår för frihet och fred” är lika aktuell idag som när Flyktingloppet startades 1950 till minne av alla som i Norge fick lämna sina hem och fly till Sverige. Arrangörerna Gäddede SK och Nordli Il skänkte i år 100 kronor av varje startavgift till Röda Korsets humanitära insatser för Ukrainska krigsflyktingar.

Varje deltagare fick dessutom en buff i Ukrainas färger att bära för att hedra deras kamp för fred och frihet.

De tre bästa i H 21: Tvåan Anton Elvseth, ettan Ole Jörgen Bruvoll, trean Thomas Maloney Westgård.

Flyktingloppet arrangeras i två dagar. Under lördagen var det blåsigt med en del snöbyar. Då avgjordes juniorklasserna, motion, veteran och familjeklass. Fram för allt familjeklassen har blivit mycket populär, där man kan delta från 7 års ålder i sällskap med någon vuxen.

Ett bra bidrag till hälsovård och förhoppningsvis rekrytering till kommande Flyktinglopp. I H
17-20 vann Leo Svahn Östersunds SK, Linn Svahns lillebror, före Johannes Sivertsen Leirådal IL. I D 17- 20 segrade Astrid Haugen Kleppa Beitstad IL.

Under söndagen avgjordes den klassiska sträckan mellan Nordli och Gäddede som numera är 44 km. Det var till en början en kamp mellan de två Lierne bördiga åkarna Ole Jörgen och Anton Elvseth, men i utförslöporna från Muruhatten drog Ole Jörgen ifrån och segrade med dryga minuten. På tredje plats hamnade Irländaren Thomas Maloney Westgård tävlande för IL Varden. Första dam i mål var långloppsmeriterade Laila Kveli Team Engcon som ledde loppet från start till mål.

I D21 segrade Frida Hallqvist från Åsarna före Emma Jönsson Östersunds SK. I H35 Segrade Erik Simonsson
Landöns IF före Jerry Arlin, Team Engcon.

Starten i söndagens Flyktinglopp .

Det var drygt 920 åkare som genomförde tävlingen i lite blandat väder, men i fantastiskt bra spår och som vanligt ett bra och proffsigt arrangemang. Det märks tydligt att det är kunniga funktionärer med mångårig rutin som år efter år hjälper till med Flyktingloppet.

Powered by Labrador CMS