Denna traktor tillhör Odd Egil Hjelmstadbakk från Norge. Vid ratten sitter Pernilla Rosengren Olsson. Foto: Magnus Olsson
Denna traktor tillhör Odd Egil Hjelmstadbakk från Norge. Vid ratten sitter Pernilla Rosengren Olsson. Foto: Magnus Olsson

Full pull i Flykälen

FLYKÄLEN (JT) Traktorpullingens vagga i länet står i Flykälen, där byalaget nu för sextonde året anordnade tävlingen med traktorer som ska dra tungt så lång sträcka som möjligt.

– Det var ju fint väder och mycket publik med ungefär 1000 personer, säger Bosse Ottosson, sedvanlig tävlingsledare. Två års uppehåll och så blev det nya tag med hela byn igång.

–Det var färre deltagare än vanligt i traktorpullingen, men det räckte till. Det var 15 traktorer som tävlade. Vi har inte kollat än hur det har gått med ekonomin, men affärsidén är billiga priser på mat och öl, så där gör vi ingen stor vinst. Men blir det pengar över så går det till väglyse, reparationer på bygdegården och det som gynnar byn. Jag hade lite farhågor i år om personalen skulle räcka till, men det har gått bra. Det är lojala medarbetare. 20 personer har varit i gång hela veckan med att ordna. Det är bybor, folk som är födda i byn och kommer tillbaka, säger Bosse Ottosson.

Flykälenveckan med traktorpulling som final brukar ingå i entusiasternas planering och succén uteblev inte heller i årets upplaga. Traktorförarna som körde i rök och damm inför den fascinerade publiken kom från hela Jämtland, men också med deltagare från Norge.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS