Pensionärer säsongsarbetar i fjällen

LÄNET (JT) Nu är det inte längre bara yngre som jobbar inom fjällstugeturismen. Veteranpoolen har fått många nya uppdrag och storsatsar därför. Nu rekryterar de mer än 65 nya pensionärer till verksamheten i Jämtland. Det handlar om allt från snöskottning till stugstädning.

Det är antalet bokningar inför vintersäsongen i de jämtländska fjällbyarna som ökat kraftigt. Därför har behovet av säsongspersonal inom flera olika områden också ökat.

Vi ger företagare inom turistnäringen ett smidigt komplement när deras ordinarie personal inte räcker till. Vi kan vara allt från en reservpool vid sjukdom till att lösa bemanningen vid vissa specifika arbetstoppar, säger Benny Ståhl som driver Veteranpoolens kontor i Jämtland.

Samtidigt med att antal fullvaccinerade ökat och restriktioner försvunnit har också längtan efter att få ett mer aktivt liv igen om pensionär ökat. Bara de senaste knappa tre månaderna har närmare 40-talet intresserade pensionärer hört av sig och det fortsätter att komma in ansökningar varje vecka. Men behovet är stort och det finns rum för många fler, säger Benny.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS