Carl-Erik ”Stina” Johnsson från Helsingborg och brorsan Nils Ture ”Långben” Johnsson åkte 100 mil för att vara med. Foto Håkan Persson

Veteraner på toppen – kul-tur för många

FLATRUET(JT) Stora gamla lastbilar bromsade in, förare och passagerare hoppade ut och njöt av luften, utsikten och kolbullar. — Det här är verkligen ”top of the road” sa Stina och Långben Johnsson.

Publicerad

I fredags gick startskottet i Sveg för 26 veteranlastbilsekipage på Fjällsvängen 2021, arrangerat av Thomas Almén, från Älvros. Det bar iväg i riktning nordväst på riksväg 84 mot härliga fjällvidder. Första fikastoppet blev i Linsell. Efter det blev det många stopp och besök under tredagarsturen på dryga 40 mil. Bland annat besök hos Bruksvallarnas Rökeri, Börtnans Fjällvattensfisk samt en guidad visning av påbyggnadsföretaget Vemservice i Vemdalen.

Imponerande att ett litet företag i Härjedalen fixar till nya lastbilar på det sättet var omdömet från de luttrade chaufförerna. Carl-Erik ”Stina” Johnsson från Helsingborg åkte turen för första året. Han och brorsan Nils Ture ”Långben” Johnsson hoppade i en varsin Volvo och drog norrut, 100 mil.

— Det här trippen ville man ju inte missa, sa Stina och mumsade i sig en kolbulle på 975 meter höjd.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS