Ung Reporter

–Drömjobbet är en satsning från Filmpool Jämtland och Mötesplats Ung Kultur för att få fler ungdomar att bli intresserade av och producera film, säger Joakim Wassberg på Filmpool Jämtland

Drömjobbet för filmande unga

ÖSTERSUND (JT) I sommar kommer 8 ungdomar att få producera en kortfilm. Det är Filmpool Jämtland och Mötesplats Ung Kultur som erbjuder denna chans. För att få söka ska man vara 18-25 år gammal.

Publicerad

– Drömjobbet är en satsning från Filmpool Jämtland och Mötesplats Ung Kultur för att få fler ungdomar att bli intresserade av och producera film, säger Joakim Wassberg på Filmpool Jämtland. Man behöver inte ha några förkunskaper eller erfarenheter men man ska ha ett intresse för film.

Manuset till filmen kommer vinnaren av en manustävling att få skriva. För att få vara med i manustävlingen ska man vara 15-25 år gammal. Filmen kommer bli ungefär 5 minuter lång och får ha max två huvudroller. Filmen kommer att skapas mellan den 20 juni och den 6 juli. Inspelningen kommer att ske i centrala Östersund.

På novemberlovet kommer vi att ha en satsning för lite yngre barn i kanske tre dagar då vi kommer inrikta oss på högstadiet, säger Joakim Wassberg. Förra året gjorde man ett liknande projekt som blev väldigt populärt. Mötesplats ung kultur ska även öppna här i Östersund. Den 22/2 så är det premiär i källaren på gamla tingshuset Samuel Permans gata 13. Där kommer man senare att ha en massa aktiviteter som vänder sig till unga.

Powered by Labrador CMS