Mattias Jacobsson, verksamhetschef på Install Östersund är väldigt positivt inställd till IP-Onlys fortsatta förtroende för Install.
Mattias Jacobsson, verksamhetschef på Install Östersund är väldigt positivt inställd till IP-Onlys fortsatta förtroende för Install.

Norrländskt installationsföretag får fiberförtroende av IT-jätte

LÄNET (JT) Bredbandsleverantören IP-Only har valt det norrländska installationsföretaget Install som entreprenör för att bygga fibernät mellan Lit och Fjäl.

Publicerad Senast uppdaterad

Sedan hösten 2017 har norrländska Install fått förtroendet från IP-Only att bygga ut fibernätet i Norrland. IP-Only har valt att fortsätta partnerskapet med Install och Mattias Jacobsson, verksamhetschef på Install Östersund har varit verksamhetschef sedan april och berättar om hur mycket det betyder att återigen få förtroendet från IP-Only.

– Det känns såklart jättebra. IP-Only gör otroliga satsningar på landsbygd, säger han.

Install i Östersund jobbar för stunden verksamhetschef Mattias Jacobsson och ett tiotal andra. Mattias Jacobsson säger att tanken är att de ska expandera och att de har möjlighet att göra det.

– Vi får mycket förfrågningar och vi ska växa ännu mer. Vi tar uppdrag löpande och ger fler jobb till länet, säger han.

Det är så kallade FTTH-nät (Fiber To The Home) som installeras mellan Lit och Fjäl och Mattias Jacobsson berättar om hur de går till väga i pandemitider. Det är trots allt ett jobb som kräver att teknikerna är inne i människors hus för att utföra arbetet.

– Eftersom vi gör installationer i hemmen använder vi oss av handsprit och munskydd. Människorna vi är hemma hos behöver egentligen inte vara i närheten under arbetet så det går ganska lätt att hålla sig på avstånd, säger han.

Arbetet ska påbörjas till veckan och sista datum är satt till sista december. Det är Install Östersund som kommer utföra arbetet mellan Lit och Fjäl.

Powered by Labrador CMS