2019 anordnades MusikRUM i Västerås men i år kommer festivalen till Östersund.
2019 anordnades MusikRUM i Västerås men i år kommer festivalen till Östersund.

Musikfestival för ungdomar kommer till Östersund

ÖSTERSUND (JT) I oktober kommer musikfestivalen MusikRUM till Östersund. Vanligtvis hålls den i Västerås men kommer på grund av pandemin i år hållas på 16 orter. Däribland Östersund.

Publicerad

I fjol ställdes festivalen in men i och med att pandemirestriktionerna börjar släppa kände Hanna Fred Ekman, projektsamordnare att det var dags att göra festivalen tillgänglig för barn och ungdomar över hela Sverige.

– Det handlar om att alla ungdomar ska ha samma förutsättningar var man än bor och det har funnits svårigheter för de barn och ungdomar som bor i norr att ta sig ner till Västerås. Sedan dök pandemin upp och vi ställde in förra året och då kände vi att vi kanske skulle passa på med den här satsningen i år, säger Hanna Fred Ekman.

Hanna säger att festivalen är unik då den skapas gemensamt av alla som deltar. Det är barnen och ungdomarna själva som står för alla framträdanden och spelningar. Festivalen består av ett antal workshops och ett större projekt där alla barn och ungdomar ska spela in Linnea Henrikssons låt Alice. Hanna Fred Ekman säger att det kommer finnas notblad i olika svårighetsgrader så att unga musiker på olika nivåer av spelande ska kunna delta.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS