2019 anordnades MusikRUM i Västerås men i år kommer festivalen till Östersund.
2019 anordnades MusikRUM i Västerås men i år kommer festivalen till Östersund.

Musikfestival för ungdomar kommer till Östersund

ÖSTERSUND (JT) I oktober kommer musikfestivalen MusikRUM till Östersund. Vanligtvis hålls den i Västerås men kommer på grund av pandemin i år hållas på 16 orter. Däribland Östersund.

Publicerad

I fjol ställdes festivalen in men i och med att pandemirestriktionerna börjar släppa kände Hanna Fred Ekman, projektsamordnare att det var dags att göra festivalen tillgänglig för barn och ungdomar över hela Sverige.

– Det handlar om att alla ungdomar ska ha samma förutsättningar var man än bor och det har funnits svårigheter för de barn och ungdomar som bor i norr att ta sig ner till Västerås. Sedan dök pandemin upp och vi ställde in förra året och då kände vi att vi kanske skulle passa på med den här satsningen i år, säger Hanna Fred Ekman.

Hanna säger att festivalen är unik då den skapas gemensamt av alla som deltar. Det är barnen och ungdomarna själva som står för alla framträdanden och spelningar. Festivalen består av ett antal workshops och ett större projekt där alla barn och ungdomar ska spela in Linnea Henrikssons låt Alice. Hanna Fred Ekman säger att det kommer finnas notblad i olika svårighetsgrader så att unga musiker på olika nivåer av spelande ska kunna delta.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS