På en presskonferens på onsdagen presenterade Östersundshems ledning vilka fastigheter som ska avyttras för att finansiera de omfattande renoveringsarbete som bolaget står inför. Från vänster: Mattias Lööv, styrelseordförande, Pär Fredriksson (M) ledamot, Björn Sandal (S) ledamot och Kenneth Karlsson, vd för Östersundshem.

Östersundshem vill sälja fastigheter för att bekosta renovering

ÖSTERSUND (JT) Det allmännyttiga bostadsbolaget Östersundshem säljer fastigheter som omfattar över 400 lägenheter för att finansiera det kommande renoveringsprogrammet.

Publicerad Senast uppdaterad

Som Jämtlands Tidning tidigare berättat har Östersundshem ett åldrande fastighetsbestånd, där över 60 procent eller närmare 2500 lägenheter är i behov av omfattande renoveringar till stor kostnad. För att finansiera de kommande renoveringarna behöver bolaget mer pengar i kassan. På en presskonferens på onsdagen berättade ledningen för bolaget om sina planer.

– Det omfattande renoveringarna ska finansieras med bland annat höjda hyror och energieffektiviseringar men vi behöver också låna pengar och sälja fastigheter för att klara kostnaderna, berättade Kenneth Karlsson, vd på Östersundshem.

De fastigheter som Östersundshem nu vill sälja för att stärka sin kassa ligger främst med undantag av Frösön utanför Östersund i Lit, Häggenås, Fåker och Tandsbyn. Totalt handlar det om 11 fastigheter och 434 lägenheter. När Östersundshem tidigare sålt fastigheter har Rikshem varit köpare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS