Urban Ångnell, färjeman på Håkanstaleden säger att den äldre ersättningsfärjan Hymer inte kan hålla tidtabellen.

Håkanstafärjans avgångar halveras under augusti

ÖSTERSUND (JT) På grund av att färjan Skidbladner ska på varv för underhåll kommer Håkanstaleden endast gå på heltimmar under augusti. Skidbladner ersätts av Hymer, som inte klarar att hålla den ordinarie tidtabellen.

Publicerad

Urban Ångnell är färjeman på Håkanstaleden och säger att anledningen till halveringen av avgångstider har att göra med den gamla färjan Hymer som agerar ersättare till Skidbladner.

– Har vi tur hade vi kunnat hålla ordinarie tider men om det blåser det minsta tappar vi en minut här och en minut där. Därför kommer vi bara köra på heltimmar. Vi hade behövt köra full gas hela tiden för att hålla tiderna och det är en äldre färja så det finns ett säkerhetstänk där också, säger Urban Ångnell.

Ersättningsfärjan Hymer är lika stor som Fröja, som trafikerar Isöleden, och Urban Ångnell säger att det är svårt att spekulera i huruvida Hymer kommer kunna hantera det ökade trycket på bilar de halverade avgångstiderna skulle kunna innebära.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS