Daniel Kindberg frias.
Daniel Kindberg frias.

EXTRA: Kindberg frias av Hovrätten

Daniel Kindberg riskerade fyra år fängelse. Men nu frias han av hovrätten.
– Det första han sa när jag pratade med honom var ”Gud vad skönt”. Klart att han är lättad, det har varit en jätteanspänning, säger Kindbergs advokat Olle Kullinger till GP.

Publicerad Senast uppdaterad

Beskedet levererades av hovrätten i ett pressmeddelande klockan 11.00 på fredagen. Kindberg och två medåtalade anklagades för att i samförstånd ha slussat pengar in i ÖFK genom falska fakturor. Tingsrätten ansåg att alla tre hade gjort sig skyldig till brott.

Men nu river hovrätten i Nedre Norrland upp domen för samtliga. Det innebär att ÖFK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg går fri – och slipper både fängelse och skadestånd.

”Hovrätten har kommit fram till att Sollefteåföretaget inte utförde något arbete inom ramen för PEAB Anläggnings entreprenad på Stadsdel Norr, men att arbete kan ha utförts på andra delar av området. Genom utredningen i målet har det kommit fram en rad besvärande omständigheter som talar för att något arbete inte har utförts eller i vart fall att arbete inte utförts i den omfattning som fakturerats. Det har dock förts fram andra möjliga förklaringar som i sig inte framstått som osannolika och som utredningen inte förmått utesluta", står att läsa i domen.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS